Connect with us

Yelken

Kağan Urul, B.B.Bodrumspor’u Rüzgar Sörfü’yle Buluşturdu…

Yayınlandı

Tarih

Bodrumspor Yelken Kulübü bu yıl bir atılım yaparak, kulüp bünyesinde rüzgar sörfü kategorisini oluşturdu.

Branşın mutfağında olan rüzgar sörfü antrenörü Kağan Urul’la yaptığım röportajda; rüzgar sörfünün doğasını, gelişimini ve Bodrumspor’un hedeflerinin neresinde olduğunu konuştuk.

Sportre Dergisi’nin Eylül sayısı röportajları arasında yer alan Kağan Hoca, uzun uzun sebep-sonuç bağlantılarıyla anlattı rüzgar sörfünü…

Röportaj: Tuna Altunkaya

Optimist ülkemizde çok yaygın, çocuklar neden rüzgâr sörfünü tercih etmeli?

Türkiye Yelken Federasyonu 1957’de kuruluyor öncesinde İstanbul Yelken var. Optimistin ülkemizde çok oturmuş disipline bir kültürü var, 7 yaşında başlanan su sporları arasında çok uzun süre tek oldu. Bu oturmuş köklü geçmişi birçok avantajı yanında getiriyor elbette ama bir tane etkisi var ki göz ardı edilemeyecek bir dezavantaj getiriyor; bu kategori çok kalabalık.

Optimiste başlayıp öğrenen çocuklar yarışlara girmeye başladığında 1300-1400 tekneyle yarışıp mücadele etmek zorunda. Bizler gibi eğitim alıp yarışmakla kalmayıp bunu profesyonelce yapmak istediklerinde ise yine yüzlerde eğitmenle rekabet etmek zorundalar. Hem sporcu olarak hem de antrenör olarak kalabalık alternatifinizin bol olduğu bir alana girmek zorundasınız.

Rüzgâr sörfü yıldızınızı parlatmak, sıyrılmak ulusal anlamda tanınırlık elde etmek adına sayıca sakinliği sayesinde daha avantajlı. Ama en önemli fark çocuğun nasıl bir yapıya, karaktere sahip olduğu belirliyor sanıyorum. Rüzgâr sörfü çok hareketli bir kategori. Rüzgâr sörfünün başlangıç kategorisinde bir an bile yerinde durmuyorsunuz diğer kategorilerde ise uçuyorsunuz. Ben antrenörlüğümün yanı sıra bir triatlon sporcusuyum, çocukken de çok hareketli yerinde duramayan çocuklardandım keşke su sporlarına başladığımda rüzgâr sörfü alternatifim olsaydı tam bana göre olurdu. Veliler ve çocuklar bu iki kategori arasında seçim yapmak için kaldıklarında durağan ve hareketli iki bariz fark arasında düşünmelerini öneriyorum.

İki kategori arasındaki farkı bize biraz daha açar mısınız optimist ve rüzgâr sörfünün benzerlikleri ve farklılıkları nelerdir?

En belirgin fark; sürat…

Erken yaşta başlanabilen su sporlarının içinde her iki sporda. İkisi de rüzgârı kullanıyor, ikisinde de yelken ve kontrolü var bunlar benzerlikleri farkı ise; hızları. Optimistte 6 yaşında sporcu haftanın belirli günlerinde programına bağlı kalarak antrenman yapabiliyor. Bizde 8 yaş grup derslerinde alt sınıf, bireysel olarak 9 yaşı tercih ediyoruz. Rüzgâr sörfündeki süratle baş edebilmeleri için fiziksel olarak güçlenmeleri önemli. Ben sporcularımı muhakkak Techno sınıfıyla başlatıyorum ama aslında rüzgar sörfünün diğer sınıflarında da başlamak mümkün. Öyle bir süratten bahsediyoruz ki Techno sınıfında bile an an board denizle bağını koparıp havalanabiliyor. Diğer sınıfların özelliği zaten uçuyor olmaları, sürat derken ciddiyiz yani. Fiziksel olarak bu hızla baş etmeye hazır olmaları gerekiyor.

Techno sınıfının özellikleri nelerdir?

Techno 293 sınıfı aynı bordun üzerine 3 ayrı yelken takarak yaş farklarının ve faktörlerin değişebildiği bir sınıf. Bu veliler için oldukça ekonomik bir seçenek sunuyor su sporlarının ekipmanları oldukça pahalı malzemeler yıpranıp eskiyorlar ama daha kritiği sporcunun yaşı ilerledikçe bir üst kategori için tüm ekipmanınızı baştan sona yenilemeniz gerekiyor. Bu da velileri maddi anlamda oldukça zorluyor. Techno 293 yaş ilerledikçe sadece yelken değişimiyle devam edilebildiğinden veliler tarafından çok seviliyor.

Sporcular içinse yeni bir dril öğrenmeden ilerlenebildiği için sevilen ve tercih edilen bir sınıf. Bu sayede çocuklar 8 yaşında başladıklarından bıraktıkları güne kadar fazlasıyla tecrübeli hale geliyorlar. Hem teknik anlamda hem de parkurlar anlamında çocukların oldukça ilerlemesine ve ustalaşmalarına imkân sağlıyor. Hız yapabildiğin ama rüzgarın olmadığı zamanlarda da yavaş gitmeye imkan sağlayan bir sınıf bu.

Rüzgâr sörfü ülkemizde henüz pek yaygın değil genelde bireysel başarılar görüyoruz neden kulüplerin başarılarından söz edemiyoruz?

Haklısınız daha yeni yeni popülerleşiyor ama kulüplerin başarısı yok demek doğru olmaz. Çünkü ülkemize daha yeni geldi aslında. Türkiye Yelken Federasyonu optimiste göre oldukça geç getirdi rüzgâr sörfünü ama bunda bir sebebi. Var elbette.

Rüzgâr sörfü ülkemize aslında karavanlı sörfçüler sayesinde geliyor. Yurtdışından gelen sörfçüler, burada kurdukları dostluklara istinaden boardlarını yelkenlerini bırakıyorlar buradaki insanlar onlardan öğrenerek kendilerini geliştiriyorlar kendilerine ait okullar açıp kiralamalar ve dersler veriyorlar. Bu okulların açılıp yaygınlaşmasıyla olimpik sınıflara yönelim başlıyor, o sınıflara da talep olunca bu sefer bu sporu yapan sporcular bu konuda eğitimler alıp uzmanlaşmaya başladılar. Dolayısıyla zaten bu alanda sporcu yetiştirecek profesyonellere sahip olmamızda zaman aldı. Bu doğal bir süreçti. Bu sürecin ortalarında spora dahil olmuş biri olarak söyleyebilirim ki aslında ülke olarak altyapı kategorilerinde her sene Avrupa’da derecelerimiz var. 10 sene önce altın grupta yarışmayı hayal ederken artık yarışıyor ve derece elde ediyoruz. Bu işin bir ivmesi var ve bu ivmeye göre aslında ülkemiz hızlı ilerliyor. Altyapıların gelişmesi için alanının profesyonellerinin çoğalması gerekiyor. Tüm kulüplerin altyapılarında bugün sörf öğrenmeye başlayan ve yarışmaya başlayan sporcuların içinden geleceğin çok değerli profesyonel antrenörleri çıkacak buna şüphe yok.

Evet, anladım.. Ciddi anlamda emek ve zaman gerektiren bir süreçten bahsediyorsunuz. Bu durumda bahsettiğiniz Avrupa başarıları her zamankinden daha değerli. Bodrumspor Rüzgâr Sörfü takımı olarak sizlerden nasıl bir ivme ve hedef beklemeliyiz?

Tüm sporlarda olduğu gibi bu alanda da planlama ve bu plana uygun çalışma disiplini oturtulması şart. Bodrumspor olarak programımızı oturtmuş durumdayız ve sporcularımızın eğitimine başladık. Geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz sporcu seçme kampımızda ilk sporcularımız aldık ve eğitimlerine başladık ve lisans işlemlerini tamamladık. Haftanın 5 günü antrenmanlarını yapıyorlar geçtiğimiz günlerde A takımımız ilk şehir dışı kampına gitti Eylül ayında B takımımız içinde şehir dışı kamp planlamamızı yaptık ve yarış takviminin başlamasıyla birlikte sporcularımız yarışlara katılmaya başlayacaklar. Diğer yandan elbette yaz kamplarımıza katılanların içerisinden istekli ve yetenekli sporcular çıkması halinde takımlara eklenecekler.

Buradan önce başarılar elde ettiğimiz Galatasaray Kulübünden bir örnek vermek istiyorum. Kulüpteki sporcular bireysel olarak başarılıydı ama jenerasyonlar arasında çok ciddi farklar vardı. O yünden bir altyapı oluşturdum, ikinci senenin sonunda sıfırdan alıp yetiştirdiğimiz çocuklar Türkiye’de derece alıp milli takıma girmeye başlamışlardı. 22 ay da Avrupa şampiyonu çıkarttık U13 kategorisinde.

Bodrum’da bu başarıların çok daha iyilerini başarmayı hedefledik ve başaracağımızdan eminim çünkü Bodrum fiziki koşulları gereği İstanbul’a göre büyük avantajlı durumda. Burada 12 ay boyunca rüzgâra sahibiz, eğitimde kesintiye uğramıyoruz. Sporcularımız Nisan ayında eğitime başladıklarında oldukça soğuk bir suda ve kış sayılacak hava koşullarında ilk kez board üzerine çıktılar bu da yazın eğitim almaya başlamış sporculara göre takımlarımızı önümüzdeki yarış sezonunda daha tecrübeli ve dayanıklı kılıyor.

Bodrum’un fiziki koşullarına değinmişken sormadan geçemeyeceğim. Ülkemizde Alaçatı sörf konusunda ün yapmış durumda. Nedir bu Alaçatı’nın özelliği neden bu kadar popülerler Bodrum olarak biz daha dezavantajlı durumda mıyız?

Alaçatı sörfü öğrenmek ve pratiğini yapmak için dünyadaki en uygun 10 koydan birisi bu yadsınamaz bir gerçek. Dikkatinizi çekerim sörfü öğrenmek için dedim. Çünkü koyun büyük bir bölümde su bel hizanızda ve kum. Hocalar sürekli yanınızda yürüyor eliyle müdahale edebiliyor. Dolayısıyla diğer pek çok yere göre ekipmanı kullanmayı ve rüzgâr sörfü yapmayı çok hızlı öğrenebiliyorsunuz. Bodrum’da ya da başka herhangi bir yerde bu koşullara uygun bir koy yok. Zaten dediğim gibi bu koşullara sahip dünyada 10 tane spot yer var. Bodrum rüzgâr olarak son derece elverişli olsa da koy olarak Alaçatı avantajını sağlayan bir koya sahip değil Bodrum. Dolayısıyla sörf öğrenmek için ideal ve gözde merkez Alaçatı oluyor bu çok doğal.

Bodrum’un hakkını yememek lazım. Bodrum’da 30 seneyi aşkın sörf okulları var çok değerli sporcular çıkarttılar ama bu sörf okullarının birincil amacı sporcu yetiştirmek değildi biraz önce bahsettiğim sebeplerden ötürü. Ama bu anlamda da herhangi bir okula yatırım yapmadı demek mümkün değil çünkü zaten rüzgâr sörfü ülkemize federasyon bazında çok geç geldi.

Sporculara bedensel güçleri için önerileriniz var mı?

Profesyonel sporcular haftanın 5 günü, günlük 4 saati aşkın zamanını denizin üstünde geçiriyorlar. Bu çok ciddi bir performans, bu performans sırasında zayıf düşmemeleri için en önemli iki unsur var su ve uyku. Su içmeliler vücut susuz kalmalılar ve düzenli uykularını almalılar. Çocuklara beslenmelerine ilişkin özel bir diyet önermiyorum dengeli beslenmeleri yeterli velilerimizde bu konuda oldukça bilinçli ve ilgililer zaten. Su ve uyku performanslarını birebir etkiliyor o yüzden bu konulara fazlasıyla dikkat etmek gerekiyor. Profesyonellikte ilerledikçe rekabet ve kategoriler değiştikçe kuvvet antrenmanları normal sörf antrenmanlarının yanında başlayabiliyor o koşullarda gıda konusunda ekstra uyarılarda bulunabiliyoruz ama o kuşlulara gelene kadar dengeli beslenmeleri yeterli.

Kağan Urul Kimdir?

Ayvalık doğumlu Kağan Urul yelken hayatına Ayvalık İhtisas spor Kulübünde başladı. 17 yaşına kadar optimist ve lazer sınıflarında yarışan Urul, 2008 senesinde Muğla Üniversitesi Spor Akademisi, Beden Öğretmenliği bölümünü kazandı.  Muğla’ya geldiği yaz antrenörlüğe başladı ve o zamandan bu yana profesyonel olarak antrenörlük yapmaya devam etmekte. İlk olarak Gökova Yelken Kulübünde optimist antrönörlüğü yapmaya başlayan Kağan Urul 3 senenin ardından Myndos Yelken Kulübüne ve Turgutreis Yelken Kulübünde görev almış. 16 senedir çeşitli kulüplerde optimist, lazer, rüzgâr sörfü, yaz okulları ve katamaran safari yapan Kağan Urul Galatasaray Yelken Kulübündeki antrenörlük görevinin ardından tekrar Bodrum’a gelerek Bodrumspor Yelken Kulübüyle yaptığı anlaşmayla Bodrumspor’a rüzgâr sörfü branşını getirmiş durumda.

Okumaya devam et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yelken

Maximiles Black 36. The Bodrum Cup’ta Şampiyonlar Ödüllerini Aldı

Yayınlandı

Tarih

Yayınlayan

Türkiye’de sürdürülebilirlik konusunda en iyi örneklerden biri olan Maximiles Black The Bodrum Cup, 36. yılında da denizde büyük bir mücadeleye ev sahipliği yaptı

BODRUM SPOR TV – “Kazanmaya Yeken Aç” ana temasıyla denize açılan yelkenciler, beş gün boyunca hem kıyasıya bir rekabet içinde yarıştı hem de eğlendi. Emeklerin karşılığı ise Bodrum’un yeni mekanı Halikarnassos’ta yapılan ödül töreninde alındı. Maximiles Black 36. The Bodrum Cup’ın şampiyonları;

  • Maximiles Black The Bodrum Cup – Gara Poşet
  • Maximiles Black The Bodrum Cup Challenge Kupası – Daima
  • Anadolu Sigorta The Bodrum Cup 36. Yıl Özel Kupası – Sallyna
  • Opet Cruiser Kupası – Anadolu Hayat Emeklilik Pupa
  • Maximiles Black The Bodrum Cup Bodrum’un En Hızlısı (12 mil) – Sallyna

Maximiles Black The Bodrum Cup Dünyaya Açılıyor

36.Kez başarıyla tamamlanan Maximiles Black The Bodrum Cup, dünya çapında yapılacak tanıtım ile yurt dışı pazarına daha fazla açılacak ve Bodrum’un en güzel dönemlerinden biri olan Ekim’de de sezonun devam etmesini sağlayacak.

Her yıl ekim ayının üçüncü haftasını deniz festivaline çeviren Maximiles Black 36. The Bodrum Cup, 21-26 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi. 100’e yakın yelkenlinin yarıştığı, organizasyon ekipleri ile birlikte her gün yaklaşık 200 teknede, 15 bin kişinin denize açıldığı Maximiles Black 36. The Bodrum Cup, bir hafta boyunca heyecan fırtınası estirdi. Yarış heyecanından eğlenceye, ekonomiden eğitime, sağlıktan çevre koruma ve sosyal sorumluluğa kadar birçok alanda yapılan etkinlikler ilgiyle takip edildi. Bu yıl ilk kez Youtube’ta ve Instagram’da yapılan ve yelken dünyasının tanınan isimlerinden Edhem Dirvana’nın yönettiği canlı yayınlarla yarış heyecanına bütün dünya ortak oldu.
Şişecam tarafından özel olarak hazırlanan beş büyük kupa, beğeni topladı. Ödül töreninin finalinde sahneye çıkan Mert Demir ise tüm katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “Bugüne kadar üzerine yüklenen her misyonu başarıyla yerine getiren The Bodrum Cup, önümüzdeki yıldan itibaren dünyada çok daha fazla ses getirecek ve Bodrum turizmine daha fazla katkı sağlayacak. The Bodrum Cup’ı bir ürün haline getirerek yurt dışı pazarına açmak ve sezonu daha da uzatmak en büyük hedefimiz dedi.” dedi.

The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, “36 yıldır aralıksız devam eden The Bodrum Cup, Türkiye’de sürdürülebilir başarı için gösterilebilecek en iyi örneklerden biri haline geldi. Bu konuda bize her zaman destek olan sponsorlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Onların sayesinde hem Bodrum’a hem de ülkemize daha fazla değer katıyoruz.” dedi.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, sporun hem bireysel hem de toplumsal sağlığa ve gelişmeye önemli katkı sağladığı bilinciyle satrançtan yelken ve bisiklete kadar birçok spor dalını ve organizasyonunu desteklediklerini belirterek, “Maximiles Black The Bodrum Cup’ın paydaşı olarak yelken sporunun yaygınlaşmasına, Bodrum’un ve ülkemizin turizmi potansiyelinin güçlenmesine ve denizlerimizin korunmasına yönelik farkındalığın artmasına olanak sunduğumuza inanıyoruz. Kuruluşumuzun 100. yılında, The Bodrum Cup’ın isim sponsorluğunu ikinci kez üstlenmek bizim için çok kıymetli. Maximiles Black 36. The Bodrum Cup boyunca bizi benzersiz görüntülerle buluşturan yelken tutkunlarına, The Bodrum Cup organizasyon komitesine ve etkinliğin her aşamasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

OPET Sürdürülebilirlik ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Ayşenur Aydın, “Türkiye’nin en sevilen akaryakıt markası (lovemark) seçilen OPET olarak, her yıl binlerce denizci ve deniz tutkununu bir araya getiren, Akdeniz’in en büyük festivali Maximiles Black The Bodrum Cup’ı altı yıldır desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Ülke turizminin desteklenmesi ve denizlerin korunması amacıyla düzenlenen Maximiles Black The Bodrum Cup süresince ülkemiz doğasının ve koylarının güzelliğine tekrar tanıklık etme fırsatı bulduk. Toplumsal fayda ve sürdürülebilirlik projeleriyle özdeşleşmiş bir marka olarak ülkemizin bu alanlarda tüm dünyaya tanıtılması ve koylarımızın korunması için katkı sunmaktan, bu alanda farkındalık yaratmak bizim için büyük önem taşıyor. Yarışa katılan yelkencilerimize, organizasyon komitesine ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 29 Ekim’e sayılı günler kala sizlerin nezdinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yılını kutluyorum” dedi.

Türkiye İş Bankası’nın kart markası Maximiles Black’in isim sponsoru olduğu The Bodrum Cup’ın; ana sponsoru Opet; platin sponsorları Amerikan Hastanesi, Anadolu Sigorta, Four Seasons Hotel İstanbul, Metro Türkiye; gold sponsorları Ağanlar, Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, İş Yatırım, Radisson Collection Bodrum, Setur Marinas oldu. Maximiles Black 36. The Bodrum Cup’a; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi de destek verdi.

Ödül töreninin finalinde sahneye çıkan Mert Demir ise tüm katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Konserden elde edilen gelirin tamamı ise Bodrum Sağlık Vakfı, Türk Eğitim Vakfı – Prof. Dr. Galip Beygü İsen The Bodrum Cup Eğitim Fonu ve Deniz Arama Kurtarma Vakfı’na bağışlanacak.

Maximiles Black The Bodrum Cup’a bu yıl isim sponsoru Türkiye İş Bankası’nın kart markası Maximiles Black; ana sponsoru Opet; platin sponsorlar Amerikan Hastanesi, Anadolu Sigorta, Four Seasons Hotel İstanbul, Metro Türkiye; gold sponsorlar olarak Ağanlar, Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, İş Yatırım, Radisson Collection Bodrum, Setur Marinas katkı sunuyor. Arvento Mobile Systems, Ekin Ses, Bakar Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Sungulets Yachting & Travel’ın da sponsorları arasında bulunduğu festivale T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Muğla Valiliği, T.C. Muğla Büyükşehir Belediyesi, T.C. Muğla Büyükşehir MUTTAŞ, T.C. Bodrum Kaymakamlığı, T.C. Bodrum Belediyesi, Bodrum Belediye AŞ, T.C. Milas Kaymakamlığı, T.C. Milas Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Sahil Güvenlik, Bodrum Deniz Kurtarma, T.C. Bodrum Ticaret Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Bodrum Otelciler Derneği, Bodrum Denizciler Derneği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Era Bodrum Sailing Club, TYBA Yachting, Türkiye Yelken Federasyonu, goturkiye.com resmi sponsor olarak destek veriyor.

Tüm sonuçlar: https://www.bodrumcup.com/maximiles-black-36-the-bodrum-cup-2024-sonuclari-926/

Maximiles Black The Bodrum Cup sosyal medya linkleri:

İlgili Kişi:
Dilek Özcan
The Bodrum Cup İletişim Komitesi
dilek.ozcan@bodrumcup.com
0533 374 88 08

The Bodrum Cup hakkında

Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından başlatılan The Bodrum Cup, dünyanın dört bir yanındaki yelken sporcularını ve meraklılarını Bodrum’da bir araya getiren uluslararası bir deniz festivalidir. Güneşe dayalı turizm algısını değiştirerek rüzgârı tercih nedeni yapan The Bodrum Cup, aktif olarak koylar hakkında farkındalık yaratmanın yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projelerinde de yer almaktadır. http://www.bodrumcup.com/

Okumaya devam et

Yelken

Maximiles Black 36. The Bodrum Cup’ta Heyecan Devam Ediyor

Yayınlandı

Tarih

Yayınlayan

Maximiles Black 36. The Bodrum Cup’ta yarış heyecanı büyük bir hızla devam ediyor

BODRUM SPOR TV – İlk gün Karaada etrafını dönerek Bodrum’un en hızlısı olabilmek için yarışan yelkenciler, ikinci güne de oldukça motive başladı.

Yarışın ikinci gününde Radisson Collection Bodrum-Bodrum Etabı için start verildi ve tekneler bu kez Radisson Collection’un bulunduğu Akyarlar’a doğru yelken açtı. 15 mil uzunluğundaki rotada finiş hattını ilk geçen ekip olmak için bütün hünerlerini gösteren yelkenciler, rüzgârın gücünü en iyi şekilde kullanarak hızla yol almaya başladı.

Maximiles Black 36. The Bodrum Cup, sadece denizde değil karadaki etkinlikleriyle de ilgi çekiyor. Radisson Collection Bodrum-Bodrum Etabı’nın ardından karadaki etkinlikler Bodrum Belediye Meydanı’ndaki Yarış Merkezi’nde devam edecek. Saat 17.00’de Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil eden Bodrumlu genç yelkenciler Yiğit Yalçın Çıtak ve Ecem Güzel “Deneyim Sahnesi”nde yaşadıklarını anlatacak. Ardından Deniz Alnıtemiz’in “Rüzgarın Getirdikleri” isimli stand-up gösterisi gerçekleştirilecek. Yarış Merkezi’ndeki etkinlikler, ücretsiz olarak tüm Bodrum halkının katılımına açık olacak.

Radisson Collection Hotel, Bodrum Genel Müdürü Sezgin Adalı, “Radisson Collection Hotel, Bodrum olarak bu yıl 36.sı düzenlenen Maximiles Black The Bodrum Cup’ın 23 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek Radisson Collection Bodrum-Bodrum Etabı ile paydaşları arasında bulunmaktan ve yelken sporuna destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Turnuvada yarışan tüm sporcuları ve misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyor ve işbirliğimizin gelecekte de devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

Maximiles Black The Bodrum Cup’ın 36. Yıl Yarış Rotası:

23 Ekim Çarşamba – Radisson Collection Bodrum-Bodrum Etabı

24 Ekim Perşembe – Metro Bodrum-Çökertme Etabı

25 Ekim Cuma Opet Çökertme-Kissebükü Etabı

26 Ekim Cumartesi Anadolu Sigorta Kissebükü-Bodrum Etabı

Okumaya devam et

Yelken

Maximiles Black 36. The Bodrum Cup’ta 100 Tekne Maviye Yelken Bastı…

Yayınlandı

Tarih

Yayınlayan

Maximiles Black 36. The Bodrum Cup’ta 100’den fazla teknenin yer aldığı yarışın ilk startı bugün verildi

BODRUM SPOR TV – 5 Gün Sürecek Yarışlar İçin Tekneler bu sabah yelken bastı. Bodrum – Karaada hız etabında Arif Yılmaz’da anıldı.

Maximiles Black 36. The Bodrum Cup’ta ilk yarış günü, The Bodrum Cup’ın kurucularından Arif Yılmaz ve hayatlarını kaybeden tüm denizciler anısına denize çelenk atılmasıyla başladı.

Programa, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Onursal Başkanı Erman Aras, Türkiye İş Bankası Özel Bankacılık Müdürü Tuba Tepret, Türkiye İş Bankası Ödeme Sistemleri Ekosistem Müdürü Hüsnü Mete Güneş ve Türkiye İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Çağlar İlter, Muğla Valisi Dr. İdris Aybıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin anonsuyla başlayan geri sayımın ardından Maximiles Black 36. The Bodrum Cup’ın ilk yarışı Maximiles Black Bodrum-Karaada Etabı’nın startı verildi.

Başta geçen temmuz ayında kaybettiğimiz Arif Yılmaz olmak üzere The Bodrum Cup’ın bu günlere gelmesinde büyük emeği olan herkesi minnet ve saygı ile andıklarını belirten The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “Maximiles Black’in isim sponsorluğundaki ikinci yılımız. Yarışların ilk günü olan Bodrum-Karaada Etabı’nı da Maximiles Black ile birlikte düzenlemekten çok mutluyum. Diğer dört yarış gününü de Türkiye’nin en önemli kurumları arasında olan sponsorlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Bu sponsorluklar hem Bodrum’a hem de The Bodrum Cup’a büyük değer katıyor. Sponsorların, beraberinde Bodrum’daki değerli kurum ve kuruluşların katkısı ile bu organizasyonu daha da büyütüyoru ve hatta yaptığımız canlı yayınlarla The Bodrum Cup’ı bütün dünyaya izletebiliyoruz. The Bodrum Cup birçok farklı türde teknenin yarıştığı bir yelken yarışı. Burada adaleti sağlamak için yıllardır geliştirdiğimiz bir rating sistemi var. Hak edenin kazandığı bir yarış olması için bu rating sistemini sıfır toleransla uygulayacağız. 36 yılda 907 farklı yat The Bodrum Cup’a kayıt yaptırmış. Bu yıl 23 yeni yat ilk kez bizimle yarışıyor. Bu rakamlar gösteriyor ki The Bodrum Cup emin adımlarla yoluna devam ediyor ve etmeye de devam edecek” dedi.

Türkiye İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Çağlar İlter, İş Bankası’nın kurulduğu günden bu yana bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve çevresel alanlarda çok yönlü çalışmaların içinde yer aldığını belirterek, “Maximiles Black The Bodrum Cup hem bir yelken yarışı hem de Bodrum’un koylarının korunmasında farkındalık yaratan çalışmaları ile 36 yıldır sürdürülerek uluslararası alanda saygın bir etkinlik haline geldi. The Bodrum Cup’ın paydaşları arasında bulunmaktan ve yelken sporuna destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu yılın ilk yarışında yelkenler, Maximiles Black Bodrum-Karaada Etabı için açılıyor. Rekabet, heyecan ve coşkunun doyasıya yaşanacağı bu yarışta yer alan tüm yelkencilerin rüzgârı bol olsun” dedi.

Bodrum’un En Hızlı Yelkenlisi Belirleniyor

Bu yıl Maximiles Black The Bodrum Cup’ta yeniliklerden biri de yarış kategorilerinde oldu. Bodrum açıklarından start alacak tekneler, Karaada’nın etrafını en hızlı şekilde dönerek ilk bitiren ekip olmak için 12 millik bir rotada yarışacak.

Bir trofe kazanılacak olan bu yarışta, kategorilere bakılmaksızın her tekne, ratinge bağlı olmaksızın “Bodrum’un en hızlısı” unvanı için yarışacak. Ayrıca, elde edilen sonuçlar 5 günlük yarışların sonuçlarını etkileyecek. Bu unvan, sonraki yıllarda rekor kırılana kadar aynı ekibin elinde kalacak. Bodrum dışında ise farklı bir 12 millik rota belirlenerek tekrarlanacak.

Günün sonunda hem yarışmacılar hem de katılımcılar, Yarış Merkezi’nde Emre Sezan ile “Borsada Orta Vadeli Fırsat Penceresi” başlıklı söyleşide bir araya gelecek. Ardından “Sailors Night” gecesinde, Jabbar yarışçılara özel olarak sahne alacak.

Yarışın ikinci günü Radisson Collection Etabı, Bodrum-Bodrum rotasında gerçekleştirilecek. Yarışı bitirip karaya dönen yelkenciler, Yarış Merkezi’ndeki etkinliklerin tadını çıkaracak.

Maximiles Black The Bodrum Cup’ın 36. Yıl Yarış Rotası:

22 Ekim Salı – Maximiles Black Bodrum-Karaada Etabı

23 Ekim Çarşamba – Radisson Collection Bodrum-Bodrum Etabı

24 Ekim Perşembe – Metro Bodrum-Çökertme Etabı

25 Ekim Cuma Opet Çökertme-Kissebükü Etabı

26 Ekim Cumartesi Anadolu Sigorta Kissebükü-Bodrum Etabı

İlgili Kişi:
Dilek Özcan
The Bodrum Cup İletişim Komitesi
dilek.ozcan@bodrumcup.com
0533 374 88 08

The Bodrum Cup hakkında

Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından başlatılan The Bodrum Cup, dünyanın dört bir yanındaki yelken sporcularını ve meraklılarını Bodrum’da bir araya getiren uluslararası bir deniz festivalidir. Güneşe dayalı turizm algısını değiştirerek rüzgârı tercih nedeni yapan The Bodrum Cup, aktif olarak koylar hakkında farkındalık yaratmanın yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projelerinde de yer almaktadır. http://www.bodrumcup.com/

Okumaya devam et

Çok Okunanlar